2017-03-22 10:56:57

7 ідей для інтер`єру в нью-йоркському стилі

Скандинавський мінімалізм, французький шик, екзотичні деталі інтер′єру, привезені з подорожей по всьому світу − той, хто живе в найбільш космополітичному у світі місті Нью-Йорк, може обставити квартиру як завгодно, але є ознаки, які видадуть його з головою. Не треба виглядати у вікно на нью-йоркський «Скайлайн», щоб зрозуміти: так, ти саме в цьому прекрасному божевільному місті. Так склалося, що типовий житель Нью-Йорка, як правило, живе в квартирі. Заміські будинки в Хемптоні − розвага на літній сезон, і то для тих, кому це по кишені. Більшість же, як приїжджих, так і корінних жителів знімає квартири, іноді роками. І вийшло так, що смаки сотень тисяч людей за довгий час переплавилися в щось, зване сьогодні «нью-йоркським стилем» в інтер′єрі. За якими ж ознаками його можна вирізнити?

1. Лофт

Перше і найголовніше − це любов до відкритого простору. Звідси − знаменитий, легендарний лофт, тобто максимально просторе житло, господарі якого позбуваються від усіх стін, крім несучих, а зони в квартирі виділяють за допомогою інших прийомів: напівпрозорі фіранки, ширми, високі (в людський зріст) рослини в діжках, етажерки, барна стійка, яка відсікає зону приготування їжі від інших зон. Ніколи, ніколи істинний нью-йоркець не скаже «однокімнатна квартира». Тільки лофт. Або, як у фільмі Wanderlust з Дженніфер Еністон: навіть якщо ви живете в підсобці площею в 15 квадратних метрів, це буде «мікролофт».

2. Індустріальний стиль

З лофтом часто асоціюється стиль «індастріал»: необроблені поверхні, нарочито грубі елементи інтер′єру. У такому стилі оформляють не тільки холостяцькі житла, а й цілком собі сімейні квартири, і, звичайно, бари, креативні простори - ви самі все бачили. З індастріалом добре поєднуються натуральні матеріали, а також трохи дивні (на особливий смак) речі в стилі «стімпанк».

3. Кіноафиші

Індастріал − це відмінно, але навіть він не терпить зовсім голих стін. Коли справа стосується мистецтва в інтер′єрі, нью-йоркці полюбляють крайнощі: вішають картини або зовсім без рами, або з величезною химерною рамою, такий, що і картина майже зайва. Є, звичайно, арт-сноби, але більшість людей із задоволенням поселять у себе вдома картину вуличного художника або афішу з кінотеатру (колекціонувати їх − досить популярне заняття). Згадайте класичні інтер′єри з серіалу «Друзі», наприклад: уважний глядач нарахує там до п`ятнадцяти різних кіноафіш, причому особливий шик − афіші, розписані вручну, а не видрукувані в друкарні.

4. Диван в центрі кімнати

Можливо, ви помічали нью-йоркську манеру вибудовувати інтер′єр навколо одного великого об′єкта, який займає центр кімнати? Найчастіше це великий диван для великої компанії друзів, іноді це обідній стіл, іноді − піаніно або навіть рояль, якщо господар квартири на ньому дійсно грає. Такий «центризм» виглядає трохи незвично, але на практиці виходить цікаво: кути простору оформляють так, щоб в них було затишно, але увага залишається прикутою до основного.

5. Французькі вікна

Французькі вікна (на всю стіну від стелі до підлоги) − дуже поширений серед нью-йоркців прийом. Якщо з квартири відкривається мальовничий вид, його намагаються якомога вигідніше представити, а вікна завісити дійсно гарними шторами, такими, що навіть можуть відволікати увагу від усього іншого.

6. Мультифункціональні крісла

Інтер′єрний фетиш багатьох в цьому місті − крісла. Ми вже говорили про дивани, де можна розташуватися цілою компанією, але крісла − це інша історія, це місце релаксу для одного. Вибираючи ідеальне крісло, можна витратити разом з нью-йоркцем добрих півдня. Воно повинно бути зробленим з відповідного матеріалу, легким для чищення, зручним, оснащуватися різними примочками на кшталт масажний поверхонь, поличок для їжі і напоїв, і навіть спеціального місця для домашньої тварини.

7. Розумний будинок

Є ще одна особливість: вона не впадає в очі, але багато що говорить про пріоритети. Нью-йоркці, причому не тільки молоді, дуже жваво реагують на новинки технології «розумний будинок» і вважають їх розумної тратою грошей. Аудіосистема, система сенсорів і датчиків, «інтернет речей», звичайно, клімат-контроль − це базові частини розумної начинки. Опинившись перед вибором: дорога статусна прикраса будинку від Lalique або Lladro або ж сенсорна начинка від Bang & Olufsen, справжній житель Нью-Йорка навіть думати не стане. Від статуеток, навіть найрозкішніших, радість швидко проходить, а будинок, який всіма гаджетами налаштований на комфорт господаря − це зовсім інша справа.

Повернутись до новин
close
Щоб замовити зворотний дзвінок, будь ласка, залиште контактну інформацію:

Натискаючи *Надіслати*, ви надаєте згоду на обробку, зберігання та використання ваших персональних даних.

044498 01 00