2017-12-26 15:42:27

Розумний будинок у NEW YORK Concept House

У NEW YORK Concept House буде впроваджено систему “розумний будинок”, яка є частиною SFERA living system. Вона дає змогу автоматизувати багато процесів життєдіяльності будинку, відслідковувати їх у мобільному додатку й ефективніше використовувати енергоресурси. Завдяки датчикам про можливі несправності стане відомо негайно, а ретельно продумана система безпеки вбереже мешканців будинку від небажаних гостей.

Відеонагляд

Місця загального користування у NEW YORK Concept House буде оснащено системою відеонагляду з можливістю запису. Камери буде встановлено в холі на першому поверсі, у ліфтовому холі, у ліфтах, у коридорах на поверхах, на подвір’ї, на паркінгу, на дитячому майданчику. Мешканці матимуть доступ до камер у реальному часі через мобільний додаток. Камери на поверхах зможуть переглядати мешканці тільки цього поверху.

Контроль доступу

Для мешканців, гостей і персоналу ми передбачили картки з відповідними правами доступу до приміщень. Так, розумний ліфт привезе мешканця тільки на його поверх, гість чи кур’єр так само зможе потрапити тільки на потрібний поверх і не матиме доступу на решту, а, наприклад, працівники, які прибирають подвір’я, матимуть доступ тільки до потрібних їм технічних приміщень.

IP-домофонія

Завдяки IP-домофонії мешканці зможуть бачити своїх гостей і кур’єрів та керувати вхідними дверима, впускаючи відвідувачів у хол. Це буде можливо навіть якщо ви не вдома, адже систему інтегровано з мобільним додатком. Також завдяки IP-домофонії мешканці зможуть зручно зв’язуватись із консьєржем.

Розумні лічильники

Цифрові лічильники автоматично передаватимуть дані про обсяги споживання ресурсів, і мешканці отримуватимуть ці дані у зручному вигляді в мобільному додатку. Оплатити всі послуги можна буде з мобільного додатка.

Запобігання затопленню

Мешканці кожної квартири отримають датчики затоплення, які реагуватимуть на контакт із водою. У разі виникнення аварійної ситуації водопостачання буде перекрито.

Керування температурою повітря

У під’їздах буде встановлено датчики температури повітря, а на дверях і вікнах — датчики відкриття/закриття. Якщо температура в під’їзді почне падати, то датчики покажуть, де саме відчинено вікно чи двері, а менеджери керуючої компанії одразу про це дізнаються. Це дасть змогу запобігти втратам тепла й економити на опаленні.

Автоматизація освітлення

Гнучка система керування освітленням дасть змогу економити електроенергію й оптимізувати тариф. Це буде можливо завдяки датчикам, які реагують на рівень освітленості, рух і звук.

Ліхтарі на подвір’ї вмикатимуться залежно від рівня освітленості. Яскравість світла залежатиме від присутності людей у різних зонах: якщо в темну пору доби у дворі нікого не буде, освітлення буде приглушеним. Коли хтось прийде на дитячий майданчик чи в зону відпочинку, датчики руху зреагують на це — й освітлення зони стане яскравішим.

На сходових маршах уже встановлено світильники з вбудованими акустичними датчиками. Світло буде приглушеним, коли вони не фіксуватимуть ніяких звуків, і ставатиме яскравішим тільки тоді, коли це потрібно.

Повернутись до новин
close
Щоб замовити зворотний дзвінок, будь ласка, залиште контактну інформацію:

Натискаючи *Надіслати*, ви надаєте згоду на обробку, зберігання та використання ваших персональних даних.

044498 01 00